Hozzávalók:
Tészta:
Hajtogatáshoz:
Töltelék:
Elkészítése:
A hajtogatáshoz a hájban elkeverjük vagy belegyúrjuk kézzel a lisztet.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, dolgozzuk.
A kész tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és egynletesen rákenjük a hájat, majd összehajtjuk és letakarjuk.
A nyújtás-hajtogatás műveletet fél óránként megismételjük 3-4 alkalommal. Ekkor már nem kell megkenni semmivel sem, csak kinyújtani és hajtogatni kell. Ettől lesz szép leveles!
A hajtogatások után kb 5 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, megtöltjük és összehajtjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a kis sütiket, majd előmelegített, kb 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.