Hájas tészta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál ecet (10 %-os)
  • csipet só

Hajtogatáshoz:

  • 50 dkg darált sertésháj
  • 20 dkg finomliszt

Töltelék:

  • lehet keményre főzött lekvár, lekvárral kevert dió és mák, mogyorókrém, ki mit szeret

Elkészítése:

A hajtogatáshoz a hájban elkeverjük vagy belegyúrjuk kézzel a lisztet.

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, dolgozzuk.

A kész tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és egynletesen rákenjük a hájat, majd összehajtjuk és letakarjuk.

A nyújtás-hajtogatás műveletet fél óránként megismételjük 3-4 alkalommal. Ekkor már nem kell megkenni semmivel sem, csak kinyújtani és hajtogatni kell. Ettől lesz szép leveles!

A hajtogatások után kb 5 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, megtöltjük és összehajtjuk.

Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a kis sütiket, majd előmelegített, kb 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.