Habos, cseresznyés lepény recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Magozzuk ki a cseresznyét, majd tegyük egy szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen mielőtt a tésztára szórjuk.
A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.
Ezután fakanállal apránként óvatosan keverjük a tojássárgás-vajas masszához a keményre felvert habot.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a habos masszához és szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.
Egy 24*36 cm-es tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a massza felét. (Én a cseresznyét 1 ek kukorica keményítőbe forgattam, így nem ázik el a tészta).
Ezután szórjuk meg a cseresznye felével, majd öntsük rá a maradék tésztát. A tetejét egyenletesen simítsuk el, majd szórjuk meg a maradék cseresznyével.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon kb 35-40 perc alatt süssük készre.
Mielőtt a süti megsülne teljesen, kivesszük a sütőből és rásimítjuk a tetejére az elkészített habot (a tojásfehérjéket keményre felverjük a ckorral, sóval és a citromlével).
A hab tetejére piros étel színezővel megfestett kevés habot simítottam, majd egy kicsit villával csúcsosra felhúzgáltam.
A hőmérsékletet 100 fokra mérsékeljük és 10 percig szárítjuk a sütin a habot.