Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos, cseresznyés lepény recept

Habos, cseresznyés lepény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg vaj
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • reszelt citromhéj
    • 15 dkg kristálycukor
    • 30 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 70 dkg cseresznye

    Hab:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg kristálycukor
    • csipet só
    • 1 kk citromlé

    Elkészítése:

    Magozzuk ki a cseresznyét, majd tegyük egy szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen mielőtt a tésztára szórjuk.

    A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.

    A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.

    Ezután fakanállal apránként óvatosan keverjük a tojássárgás-vajas masszához a keményre felvert habot.

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a habos masszához és szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.

    Egy 24*36 cm-es tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a massza felét. (Én a cseresznyét 1 ek kukorica keményítőbe forgattam, így nem ázik el a tészta).

    Ezután szórjuk meg a cseresznye felével, majd öntsük rá a maradék tésztát. A tetejét egyenletesen simítsuk el, majd szórjuk meg a maradék cseresznyével.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon kb 35-40 perc alatt süssük készre.

    Mielőtt a süti megsülne teljesen, kivesszük a sütőből és rásimítjuk a tetejére az elkészített habot (a tojásfehérjéket keményre felverjük a ckorral, sóval és a citromlével).

    A hab tetejére piros étel színezővel megfestett kevés habot simítottam, majd egy kicsit villával csúcsosra felhúzgáltam.

    A hőmérsékletet 100 fokra mérsékeljük és 10 percig szárítjuk a sütin a habot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá