Habos, cseresznyés lepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Habos, cseresznyés lepény

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg vaj
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 6 tojás (nagy)
  • reszelt citromhéj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 70 dkg cseresznye

Hab:

  • 5 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • 1 kk citromlé

Elkészítése:

Magozzuk ki a cseresznyét, majd tegyük egy szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen mielőtt a tésztára szórjuk.

A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.

A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.

Ezután fakanállal apránként óvatosan keverjük a tojássárgás-vajas masszához a keményre felvert habot.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a habos masszához és szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.

Egy 24*36 cm-es tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a massza felét. (Én a cseresznyét 1 ek kukorica keményítőbe forgattam, így nem ázik el a tészta).

Ezután szórjuk meg a cseresznye felével, majd öntsük rá a maradék tésztát. A tetejét egyenletesen simítsuk el, majd szórjuk meg a maradék cseresznyével.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon kb 35-40 perc alatt süssük készre.

Mielőtt a süti megsülne teljesen, kivesszük a sütőből és rásimítjuk a tetejére az elkészített habot (a tojásfehérjéket keményre felverjük a ckorral, sóval és a citromlével).

A hab tetejére piros étel színezővel megfestett kevés habot simítottam, majd egy kicsit villával csúcsosra felhúzgáltam.

A hőmérsékletet 100 fokra mérsékeljük és 10 percig szárítjuk a sütin a habot.