Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habkönnyű túrós táska recept

Habkönnyű túrós táska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dl langyos tej
    • csipet só
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 7,5 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg élesztő

    A töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 2-3 evőkanál kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1 evőkanál búzadara
    • 5 dkg mazsola
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk.

    Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük és elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt.

    Alaposan átdagasztjuk és letakarva 1 órán keresztül langyos helyen kelni hagyjuk.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót burgonyanyomón vagy szitán áttörjük és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk. 10*10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk.

    Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük. A kész batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tojásfehérjével lekenjük és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk.

    180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá