Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk.
Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük és elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan átdagasztjuk és letakarva 1 órán keresztül langyos helyen kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót burgonyanyomón vagy szitán áttörjük és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk. 10*10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk.
Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük. A kész batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tojásfehérjével lekenjük és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk.
180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.