Habkönnyű túrós táska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl langyos tej
  • csipet só
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 7,5 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál búzadara
  • 5 dkg mazsola
  • 1 egész tojás

Elkészítése:

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk.

Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük és elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt.

Alaposan átdagasztjuk és letakarva 1 órán keresztül langyos helyen kelni hagyjuk.

Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót burgonyanyomón vagy szitán áttörjük és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk. 10*10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk.

Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük. A kész batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tojásfehérjével lekenjük és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk.

180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.