Gyors, omlós pogácsa recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 1 /2 kk szódabikarbóna
- 15 dkg zsír
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 gramm tejföl
- só ízlés szerint (kb 1 tk)
Elkészítése:
A lisztet a szódabikarbónával, sóval összekeverjük. A 2 db tojást felverjük.
A zsírral összemorzsoljuk a lisztes keveréket, hozzáadjuk a tejfölt, majd a felvert tojás 2/3 részét.
Jól összedolgozzuk, cipó formára alakítjuk, majd másfél cm vastagra kinyújtjuk.
A megmaradt tojással lekenjük,bevagdossuk átlósan és szezámmaggal megszórjuk. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Szilikonos sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.