Gőzgombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál cukor
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:
A langyos tejben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, citrom héját és a megkelt élesztőt, majd az egészet tésztává dagasztjuk.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 2 részte osztjuk, rudakká sodorjuk, majd minden rudat 8-8 részre vágunk. A tésztákat egyenként kigömbölyítjük. Aki szeretne, tehet a közepébe lekvárt is. Letakarva pihentetjük.
Közben egy nagy edényben vizet forralunk és egy rácsot teszünk rá, szűrőt, vagy konyharuhát kötünk a szájára (fontos, hogy egyik sem érjen a vízbe!) és 1-2-3 gombócot teszünk, amennyi kényelmesen elfér. Vigyázzunk, mert még kelni fognak! Fedővel lefedjük és a gombócokat 15 percig gőzöljük.
Olvasztott vajban, majd cukros dióban vagy mákban megforgatjuk és vanília sodóval kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »