Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gőzgombóc recept

Gőzgombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 teáskanál cukor
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő

    Elkészítése:

    A langyos tejben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, citrom héját és a megkelt élesztőt, majd az egészet tésztává dagasztjuk.

    Letakarjuk és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 2 részte osztjuk, rudakká sodorjuk, majd minden rudat 8-8 részre vágunk. A tésztákat egyenként kigömbölyítjük. Aki szeretne, tehet a közepébe lekvárt is. Letakarva pihentetjük.

    Közben egy nagy edényben vizet forralunk és egy rácsot teszünk rá, szűrőt, vagy konyharuhát kötünk a szájára (fontos, hogy egyik sem érjen a vízbe!) és 1-2-3 gombócot teszünk, amennyi kényelmesen elfér. Vigyázzunk, mert még kelni fognak! Fedővel lefedjük és a gombócokat 15 percig gőzöljük.

    Olvasztott vajban, majd cukros dióban vagy mákban megforgatjuk és vanília sodóval kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá