Gőzgombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál cukor
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:
A langyos tejben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, citrom héját és a megkelt élesztőt, majd az egészet tésztává dagasztjuk.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 2 részte osztjuk, rudakká sodorjuk, majd minden rudat 8-8 részre vágunk. A tésztákat egyenként kigömbölyítjük. Aki szeretne, tehet a közepébe lekvárt is. Letakarva pihentetjük.
Közben egy nagy edényben vizet forralunk és egy rácsot teszünk rá, szűrőt, vagy konyharuhát kötünk a szájára (fontos, hogy egyik sem érjen a vízbe!) és 1-2-3 gombócot teszünk, amennyi kényelmesen elfér. Vigyázzunk, mert még kelni fognak! Fedővel lefedjük és a gombócokat 15 percig gőzöljük.
Olvasztott vajban, majd cukros dióban vagy mákban megforgatjuk és vanília sodóval kínálhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »