Gőzgombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál cukor
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:
A langyos tejben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, citrom héját és a megkelt élesztőt, majd az egészet tésztává dagasztjuk.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 2 részte osztjuk, rudakká sodorjuk, majd minden rudat 8-8 részre vágunk. A tésztákat egyenként kigömbölyítjük. Aki szeretne, tehet a közepébe lekvárt is. Letakarva pihentetjük.
Közben egy nagy edényben vizet forralunk és egy rácsot teszünk rá, szűrőt, vagy konyharuhát kötünk a szájára (fontos, hogy egyik sem érjen a vízbe!) és 1-2-3 gombócot teszünk, amennyi kényelmesen elfér. Vigyázzunk, mert még kelni fognak! Fedővel lefedjük és a gombócokat 15 percig gőzöljük.
Olvasztott vajban, majd cukros dióban vagy mákban megforgatjuk és vanília sodóval kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









