Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császármorzsa recept

Császármorzsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 ek kristálycukor
    • 2,5 dl tej
    • 2 ek margarin

    Elkészítése:

    A tejet a sóval, a tojássárgákkal és a liszttel simára keverjük, hogy ne maradjanak benne csomók. Közben a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a lisztes-tojássárgás keverékkel, hogy egy könnyű, egynemű masszát kapjunk.

    Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, és beleöntjük a masszát. Fakanállal folyamatosan kevergetjük és szétmarcangoljuk, míg apró darabokra nem esik szét. Fontos, hogy rendesen átsüssük, de ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda – közepes hőfokon süssük.

    A császármorzsát még melegen tálaljuk, megszórva porcukorral, vagy kedvenc lekvárunkkal kínáljuk.

    Tippek:

    1. Ha még gazdagabb ízt szeretnél, egy kis vaníliás cukrot is keverhetsz a masszába.
    2. Figyeljünk a serpenyő hőfokára: ha túl magas, gyorsan megéghet, ha túl alacsony, akkor pedig nem pirul meg rendesen.
    3. A tojásfehérje habját óvatosan keverjük bele, hogy ne törjön össze, így lesz könnyű és levegős a végeredmény.
    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá