Császármorzsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 1 ek kristálycukor
- 2,5 dl tej
- 2 ek margarin
Elkészítése:
A tejet a sóval, a tojássárgákkal és a liszttel simára keverjük, hogy ne maradjanak benne csomók. Közben a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a lisztes-tojássárgás keverékkel, hogy egy könnyű, egynemű masszát kapjunk.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, és beleöntjük a masszát. Fakanállal folyamatosan kevergetjük és szétmarcangoljuk, míg apró darabokra nem esik szét. Fontos, hogy rendesen átsüssük, de ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda – közepes hőfokon süssük.
A császármorzsát még melegen tálaljuk, megszórva porcukorral, vagy kedvenc lekvárunkkal kínáljuk.
Tippek:
- Ha még gazdagabb ízt szeretnél, egy kis vaníliás cukrot is keverhetsz a masszába.
- Figyeljünk a serpenyő hőfokára: ha túl magas, gyorsan megéghet, ha túl alacsony, akkor pedig nem pirul meg rendesen.
- A tojásfehérje habját óvatosan keverjük bele, hogy ne törjön össze, így lesz könnyű és levegős a végeredmény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










