Császármorzsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 ek kristálycukor
- 2,5 dl tej
- 2 ek margarin
Elkészítése:
A tejet a sóval, a tojássárgákkal és a liszttel simára keverjük, hogy ne maradjanak benne csomók. Közben a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a lisztes-tojássárgás keverékkel, hogy egy könnyű, egynemű masszát kapjunk.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, és beleöntjük a masszát. Fakanállal folyamatosan kevergetjük és szétmarcangoljuk, míg apró darabokra nem esik szét. Fontos, hogy rendesen átsüssük, de ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda – közepes hőfokon süssük.
A császármorzsát még melegen tálaljuk, megszórva porcukorral, vagy kedvenc lekvárunkkal kínáljuk.
Tippek:
- Ha még gazdagabb ízt szeretnél, egy kis vaníliás cukrot is keverhetsz a masszába.
- Figyeljünk a serpenyő hőfokára: ha túl magas, gyorsan megéghet, ha túl alacsony, akkor pedig nem pirul meg rendesen.
- A tojásfehérje habját óvatosan keverjük bele, hogy ne törjön össze, így lesz könnyű és levegős a végeredmény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »