Császármorzsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Császármorzsa

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • csipet só
  • 1 ek kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek margarin

Elkészítése:

A tejet a sóval, a tojássárgákkal és a liszttel simára keverjük, hogy ne maradjanak benne csomók. Közben a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a lisztes-tojássárgás keverékkel, hogy egy könnyű, egynemű masszát kapjunk.

Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, és beleöntjük a masszát. Fakanállal folyamatosan kevergetjük és szétmarcangoljuk, míg apró darabokra nem esik szét. Fontos, hogy rendesen átsüssük, de ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda – közepes hőfokon süssük.

A császármorzsát még melegen tálaljuk, megszórva porcukorral, vagy kedvenc lekvárunkkal kínáljuk.

Tippek:

  1. Ha még gazdagabb ízt szeretnél, egy kis vaníliás cukrot is keverhetsz a masszába.
  2. Figyeljünk a serpenyő hőfokára: ha túl magas, gyorsan megéghet, ha túl alacsony, akkor pedig nem pirul meg rendesen.
  3. A tojásfehérje habját óvatosan keverjük bele, hogy ne törjön össze, így lesz könnyű és levegős a végeredmény.