Gesztenyés hókifli recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 dl natúr joghurt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 ml rumaroma
- 5 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
A szóráshoz:
- 1 evőkanál vaníliás porcukor
A díszítéshez:
- 5 dkg aprított dió
A kenéshez:
- tojásfehérje
Elkészítése:
Egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A tészta hozzávalóit összedolgozom, majd 1 órát hűtőben pihentetem.
Ezután kinyújtom 3 mm-es vastagságúra és 7 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom.
Elkészítem a tölteléket: simára keverem a hozzávalókat. Mindegyik korongra teszek a töltelékből, amit kissé elkenek.
Behajtom és sodrom a tészta széleit, majd enyhén felvert tojásfehérjével, az ujjaim segítségével bekenem, hogy tapadjon és felsodrom kifli formájúvá.
Tetejét megkenem tojásfehérjével és rászórom a diót.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon, 20 perc alatt szép világosra sütöm.
Még forrón megszórom a vaníliás porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »