Gesztenyés hókifli recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 dl natúr joghurt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 ml rumaroma
- 5 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
A szóráshoz:
- 1 evőkanál vaníliás porcukor
A díszítéshez:
- 5 dkg aprított dió
A kenéshez:
- tojásfehérje
Elkészítése:
Egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A tészta hozzávalóit összedolgozom, majd 1 órát hűtőben pihentetem.
Ezután kinyújtom 3 mm-es vastagságúra és 7 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom.
Elkészítem a tölteléket: simára keverem a hozzávalókat. Mindegyik korongra teszek a töltelékből, amit kissé elkenek.
Behajtom és sodrom a tészta széleit, majd enyhén felvert tojásfehérjével, az ujjaim segítségével bekenem, hogy tapadjon és felsodrom kifli formájúvá.
Tetejét megkenem tojásfehérjével és rászórom a diót.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon, 20 perc alatt szép világosra sütöm.
Még forrón megszórom a vaníliás porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »