Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Forgácsfánk recept

Forgácsfánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 250 g liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 evőkanál tejföl
    • 50 g margarin
    • csipet só
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál rum vagy rumaroma
    • fél csomag sütőpor
    • csipet szódabikarbóna
    • 3 dl olaj a sütéshez

    Télaláshoz:

    • 2 evőkanál porcukor
    • 200 g házi barack lekvár vagy dzsem

    Elkészítése:

    A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk.

    Közepesen lágy tésztát kapunk, amit fóliába csomagolunk 30 percre hűtőbe tesszük.

    Pihentetés után 3 mm vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Derelye vágóval tetszőleges formát vágunk. Általában rombusz alakot és a közepébe rést vágunk, amelyen átbujtatjuk a rombusz hosszanti csücskét.

    Bő, forró olajban kisütjük, majd porcukorral megszórjuk és házi barack lekvárral kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá