Forgácsfánk recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 evőkanál tejföl
- 50 g margarin
- csipet só
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum vagy rumaroma
- fél csomag sütőpor
- csipet szódabikarbóna
- 3 dl olaj a sütéshez
Télaláshoz:
- 2 evőkanál porcukor
- 200 g házi barack lekvár vagy dzsem
Elkészítése:
A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk.
Közepesen lágy tésztát kapunk, amit fóliába csomagolunk 30 percre hűtőbe tesszük.
Pihentetés után 3 mm vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Derelye vágóval tetszőleges formát vágunk. Általában rombusz alakot és a közepébe rést vágunk, amelyen átbujtatjuk a rombusz hosszanti csücskét.
Bő, forró olajban kisütjük, majd porcukorral megszórjuk és házi barack lekvárral kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.