Forgácsfánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 evőkanál tejföl
- 50 g margarin
- csipet só
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum vagy rumaroma
- fél csomag sütőpor
- csipet szódabikarbóna
- 3 dl olaj a sütéshez
Télaláshoz:
- 2 evőkanál porcukor
- 200 g házi barack lekvár vagy dzsem
Elkészítése:
A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk.
Közepesen lágy tésztát kapunk, amit fóliába csomagolunk 30 percre hűtőbe tesszük.
Pihentetés után 3 mm vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Derelye vágóval tetszőleges formát vágunk. Általában rombusz alakot és a közepébe rést vágunk, amelyen átbujtatjuk a rombusz hosszanti csücskét.
Bő, forró olajban kisütjük, majd porcukorral megszórjuk és házi barack lekvárral kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »