Forgácsfánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 50 g margarin
  • csipet só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • fél csomag sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • 3 dl olaj a sütéshez

Télaláshoz:

  • 2 evőkanál porcukor
  • 200 g házi barack lekvár vagy dzsem

Elkészítése:

A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk.

Közepesen lágy tésztát kapunk, amit fóliába csomagolunk 30 percre hűtőbe tesszük.

Pihentetés után 3 mm vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Derelye vágóval tetszőleges formát vágunk. Általában rombusz alakot és a közepébe rést vágunk, amelyen átbujtatjuk a rombusz hosszanti csücskét.

Bő, forró olajban kisütjük, majd porcukorral megszórjuk és házi barack lekvárral kínáljuk.