Fonott, édes perec recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A felfuttatott élesztős tejbe beleszitáljuk a lisztet, beleütjük a a tojások sárgáját, csipet sót és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha már összeállt a tészta akkor az olvasztott vaj-olaj keverékét apránként beledolgozzuk a tésztába. Addig dagasztjuk, amíg elkezd hólyagosodni és elválik az edény falától és a kezünktől.
A tészta tetejét enyhén meglisztezzük, letakarjuk konyharuhával kb 30 percig meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, akkor nyolc felé vágjuk vagy kézzel tépjük. Kis cipókat formázunka tésztából, majd egyesével hosszú rudakká sodorjuk. A rudakat félbe hajtjuk, megtekerjük vagy kettős fonással összecsavarjuk, majd karikára hajlítjuk és a végeit összenyomkodjuk.
A maradék tésztát is elkészítjük.
Tepsibe rakjuk felvert tojással megkenjük a tetejét és ismét 25 percig kelesztjük.
Ha megkeltek a perecek, akkor ismét lekenjük, majd 180 fokos sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









