Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fonott, édes perec recept

Fonott, édes  perec
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 marék cukor
    • csipet só
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg vaj
    • 1 teáskanál olaj

    Kenéshez:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A felfuttatott élesztős tejbe beleszitáljuk a lisztet, beleütjük a a tojások sárgáját, csipet sót és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha már összeállt a tészta akkor az olvasztott vaj-olaj keverékét apránként beledolgozzuk a tésztába. Addig dagasztjuk, amíg elkezd hólyagosodni és elválik az edény falától és a kezünktől.

    A tészta tetejét enyhén meglisztezzük, letakarjuk konyharuhával kb 30 percig meleg helyen kelesztjük.

    Ha megkelt a tészta, akkor nyolc felé vágjuk vagy kézzel tépjük. Kis cipókat formázunka tésztából, majd egyesével hosszú rudakká sodorjuk. A rudakat félbe hajtjuk, megtekerjük vagy kettős fonással összecsavarjuk, majd karikára hajlítjuk és a végeit összenyomkodjuk.

    A maradék tésztát is elkészítjük.

    Tepsibe rakjuk felvert tojással megkenjük a tetejét és ismét 25 percig kelesztjük.

    Ha megkeltek a perecek, akkor ismét lekenjük, majd 180 fokos sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá