Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-tejfölös bagett recept

Fokhagymás-tejfölös bagett
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 4 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 5 dkg olvasztott margarin
    • 1 evőkanál cukor
    • 1/2 evőkanál só

    Tetejére:

    • 2 dl tejföl
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 15 dkg sajt
    • csipet só

    Kenéshez:

    • tojás vagy tej

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés, langyos tejben a cukorral.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt és az egészet alaposan kidagasztjuk.

    Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre vágjuk. Gombócokat formálunk és egyenként ovális alakúra nyújtjuk. A keskenyebb oldaláról feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Egy éles, lisztbe mártott késsel a tetejét hosszában bevágjuk.

    Érdemes kevesebb bagettet tenni egy tepsibe, mert terülnek. Hagyjuk még 30 percet kelni.

    A fokhagymát megtisztítjuk, a tejfölbe zúzzuk, sózzuk és összekeverjük. A sajtot lereszeljük.

    A tészták oldalát (azt a részt, ahová nem teszünk tejfölt) lekenjük egy egész, felvert tojással. A tejfölt a bagettek vágásába kanalazzuk és szépen elkenjük. Bőven befedjük a reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá