Hozzávalók:
Tészta:
Tetejére:
Kenéshez:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés, langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt és az egészet alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre vágjuk. Gombócokat formálunk és egyenként ovális alakúra nyújtjuk. A keskenyebb oldaláról feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Egy éles, lisztbe mártott késsel a tetejét hosszában bevágjuk.
Érdemes kevesebb bagettet tenni egy tepsibe, mert terülnek. Hagyjuk még 30 percet kelni.
A fokhagymát megtisztítjuk, a tejfölbe zúzzuk, sózzuk és összekeverjük. A sajtot lereszeljük.
A tészták oldalát (azt a részt, ahová nem teszünk tejfölt) lekenjük egy egész, felvert tojással. A tejfölt a bagettek vágásába kanalazzuk és szépen elkenjük. Bőven befedjük a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.