Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes rizskoch recept

Meggyes rizskoch
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g kerekszemű rizs
    • 200 ml víz
    • 1 l tej
    • csipet só
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g vaj
    • 150 g cukor
    • 1 vaníliarúd kikapart magja
    • reszelt citromhéj
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 500 g meggy (magozott)
    • vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez

    Elkészítése:

    A rizst feltesszük a vízzel főni. Addig főzzük, míg a rizs teljesen beszívja a vizet, majd felöntjük a tejjel, enyhén sózzuk.
    Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett megfőzzük. Ha már majdnem az összes tej elfőtt, felszívta a rizs, akkor levesszük a tűzről. Vigyázzunk, hogy ne kapja oda, sűrűn kevergessük. De ha mégis megtörtént, akkor ne kaparjuk fel az alját, hanem öntsük át egy másik edénybe és úgy főzzük tovább.

    Addig megmossuk a meggyet, majd hagyjuk lecsöpögni.

    Készítsük elő egy gáztepsit (31*31 cm), majd kenjük ki vajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

    A vajat, tojássárgáját és cukrot nagyon habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt rizshez, majd hozzáadjuk a vaniliát, citromhéjat és a keményítőt is.

    Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá és óvatosan, a babot nem összetörve a rizshez adjuk. Az egészet beleöntjük a tepsibe, majd megszórjuk a meggyel.

    Előmelegített sütőben kb 45-50 percig sütjük. Az utolsó pár percben letakarhatjuk a tetejét egy sütőpapírral, hogy ne túl sötétre süljön.

    Kihűlve felszeleteljük és porcukorral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá