Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes darafelfújt recept

Meggyes darafelfújt
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 liter tej
    • 16 dkg búzadara
    • 10 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg vaj + a tál kikenéséhez
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • 300 g meggy

    Elkészítése:

    A tejet öntsük egy nagyobb lábasba, keverjük bele a búzadarát, majd közepes lángon főzzük sűrűre. Még melegen keverjük bele a vajat és a reszelt citromhéjat, majd hagyjuk kihűlni.

    A tojások sárgáját, a 2 csomag vaníliás cukorral keverjük világosra, majd keverjük a kihűlt tejbegrízhez. A tojások fehérjét a cukorral, verjük kemény habbá és a végén óvatosan forgassuk bele a tejbegrízbe.

    Egy üveg sütőtálat vajazzunk ki, zsemlemorzsával szórjuk meg,majd öntsük bele a masszát. A tetejét szórjuk meg meggyel.

    180 fokra előmelegített sütőben kb.35- 40 perc alatt süssük meg.

    Ha kissé megpirul a teteje, a belseje rezgős akkor jó.

    Hűlés után még szilárdul.

    Melegen a közepe még kicsit krémes állagú marad, de így is finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá