Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejet öntsük egy nagyobb lábasba, keverjük bele a búzadarát, majd közepes lángon főzzük sűrűre. Még melegen keverjük bele a vajat és a reszelt citromhéjat, majd hagyjuk kihűlni.
A tojások sárgáját, a 2 csomag vaníliás cukorral keverjük világosra, majd keverjük a kihűlt tejbegrízhez. A tojások fehérjét a cukorral, verjük kemény habbá és a végén óvatosan forgassuk bele a tejbegrízbe.
Egy üveg sütőtálat vajazzunk ki, zsemlemorzsával szórjuk meg,majd öntsük bele a masszát. A tetejét szórjuk meg meggyel.
180 fokra előmelegített sütőben kb.35- 40 perc alatt süssük meg.
Ha kissé megpirul a teteje, a belseje rezgős akkor jó.
Hűlés után még szilárdul.
Melegen a közepe még kicsit krémes állagú marad, de így is finom.