Meggyes darafelfújt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Meggyes darafelfújt

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 16 dkg búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj + a tál kikenéséhez
  • 4 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 300 g meggy

Elkészítése:

A tejet öntsük egy nagyobb lábasba, keverjük bele a búzadarát, majd közepes lángon főzzük sűrűre. Még melegen keverjük bele a vajat és a reszelt citromhéjat, majd hagyjuk kihűlni.

A tojások sárgáját, a 2 csomag vaníliás cukorral keverjük világosra, majd keverjük a kihűlt tejbegrízhez. A tojások fehérjét a cukorral, verjük kemény habbá és a végén óvatosan forgassuk bele a tejbegrízbe.

Egy üveg sütőtálat vajazzunk ki, zsemlemorzsával szórjuk meg,majd öntsük bele a masszát. A tetejét szórjuk meg meggyel.

180 fokra előmelegített sütőben kb.35- 40 perc alatt süssük meg.

Ha kissé megpirul a teteje, a belseje rezgős akkor jó.

Hűlés után még szilárdul.

Melegen a közepe még kicsit krémes állagú marad, de így is finom.