Egzotikus croissant-felfújt recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 5 db vajas croissant (töltelék nélkül)
- 1 tk rózsavíz
- 1 ek narancslé
- 3 dkg mazsola
- 3 ek vanília aroma
- 3 dkg cukrozott narancshéj felkockázva
- 2,5 dl tejszín
- 2 dl zsíros tej
- 10 dkg fehér csokoládé aprítva
- 4 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg barna cukor
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A croissantokat négyfelé vágjuk, és a kivajazott 22 cm-es tortaformába szép sorba helyezzük. Locsoljuk meg a narancslével és rózsavízzel, szórjuk rá a tisztított mazsolát, amit előtte vanília aromába áztattunk.
Egy kisebb edényben a tejszínt forraljuk fel a tejjel, és a csokoládét adjuk hozzá, majd vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk 3 percig állni.
Közben habverővel keverjük össze a tojást a cukorral és a citromhéjjal. A tejszínes tejet keverjük addig , míg a csokoládé feloldódik benne, aztán apránként adjuk a tojásos-cukros keverékhez. Öntsük a croissant-okra. Fedjük le a tálat, és tegyük félre 30 percre.
Süssük 40 percig 160 fokos sütőben addig, míg szépen megemelkedik, és aranyszínűre pirul a teteje. Hintsük meg a tetejét porcukorral, majd mint a tortát, tálaljuk is.
Az egzotikus croissant-felfújt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 14 g