Egzotikus croissant-felfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Egzotikus croissant-felfújt

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 5 db vajas croissant (töltelék nélkül)
  • 1 tk rózsavíz
  • 1 ek narancslé
  • 3 dkg mazsola
  • 3 ek vanília aroma
  • 3 dkg cukrozott narancshéj felkockázva
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 dl zsíros tej
  • 10 dkg fehér csokoládé aprítva
  • 4 nagy tojás
  • 18 dkg barna cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A croissantokat négyfelé vágjuk, és a kivajazott 22 cm-es tortaformába szép sorba helyezzük. Locsoljuk meg a narancslével és rózsavízzel, szórjuk rá a tisztított mazsolát, amit előtte vanília aromába áztattunk.

Egy kisebb edényben a tejszínt forraljuk fel a tejjel, és a csokoládét adjuk hozzá, majd vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk 3 percig állni.

Közben habverővel keverjük össze a tojást a cukorral és a citromhéjjal. A tejszínes tejet keverjük addig , míg a csokoládé feloldódik benne, aztán apránként adjuk a tojásos-cukros keverékhez. Öntsük a croissant-okra. Fedjük le a tálat, és tegyük félre 30 percre.

Süssük 40 percig 160 fokos sütőben addig, míg szépen megemelkedik, és aranyszínűre pirul a teteje. Hintsük meg a tetejét porcukorral, majd mint a tortát, tálaljuk is.