Vegán szalagos fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl zabtej
- 40 g élesztő
- 60 g cukor
- 15 dkg vegán margarin
- rumaroma ízlés szerint
- reszelt citromhéj
- csipet só
Elkészítése:
Az éleszőt felfuttatom langyos zabtejben, amihez hozzáadok fél evőkanálnyi cukrot.
Ha felfutott, akkor a liszthez hozzáöntöm az élesztőt, hozzáadok még 60 g cukrot, egy csipet sót, kb 1 citrom reszelt héját, az ízlés szerinti rumaromát, majd a margarint.
Alaposan összegyúrom, dagasztom, majd letakarva 1 órát hagyom kelni.
Óvatosan kb 1,5-2 cm vastagságúra nyújtom, majd kiszaggatom. Ezután letakarva, 30 percig hagyom még kelni.
Bő, meleg, de nem forró olajban kisütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »