Vegán szalagos fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl zabtej
- 40 g élesztő
- 60 g cukor
- 15 dkg vegán margarin
- rumaroma ízlés szerint
- reszelt citromhéj
- csipet só
Elkészítése:
Az éleszőt felfuttatom langyos zabtejben, amihez hozzáadok fél evőkanálnyi cukrot.
Ha felfutott, akkor a liszthez hozzáöntöm az élesztőt, hozzáadok még 60 g cukrot, egy csipet sót, kb 1 citrom reszelt héját, az ízlés szerinti rumaromát, majd a margarint.
Alaposan összegyúrom, dagasztom, majd letakarva 1 órát hagyom kelni.
Óvatosan kb 1,5-2 cm vastagságúra nyújtom, majd kiszaggatom. Ezután letakarva, 30 percig hagyom még kelni.
Bő, meleg, de nem forró olajban kisütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »