Vegán szalagos fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl zabtej
- 40 g élesztő
- 60 g cukor
- 15 dkg vegán margarin
- rumaroma ízlés szerint
- reszelt citromhéj
- csipet só
Elkészítése:
Az éleszőt felfuttatom langyos zabtejben, amihez hozzáadok fél evőkanálnyi cukrot.
Ha felfutott, akkor a liszthez hozzáöntöm az élesztőt, hozzáadok még 60 g cukrot, egy csipet sót, kb 1 citrom reszelt héját, az ízlés szerinti rumaromát, majd a margarint.
Alaposan összegyúrom, dagasztom, majd letakarva 1 órát hagyom kelni.
Óvatosan kb 1,5-2 cm vastagságúra nyújtom, majd kiszaggatom. Ezután letakarva, 30 percig hagyom még kelni.
Bő, meleg, de nem forró olajban kisütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »