Tízperces fánk recept
Hozzávalók:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 3 ek porcukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 2 tk rum (opcionális)
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
A sütéshez:
- 0,5 liter olaj
A tálaláshoz:
- fahéjas porcukor/lekvár
Elkészítése:
A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és egy csipet sóval összegyúrjuk.
Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de könnyen tudjuk nyújtani.
Ha összeállt forrósítsunk olajat, a tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és szaggassuk a kívánt méretre.
Ha lyukat szeretnénk a közepére, lyukasra, de készülhet teli fánk is, vagy kis apróbbak.
Beletesszük az olajba (legnagyobb gázrózsa középső állásánál picit lentebb sütöttem), ha az egyik fele megsült, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranysárgára sütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd
Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet
Tovább olvasom »Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »