Szívecskés fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 4 dkg porcukor
- 3 dkg élesztő
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 dkg vaj
- 1 csomag vanília cukor
- 1 ek rumaroma
- csipetnyi só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, majd a közepébe lyukat fúrunk és beleöntjük a langyos tejet. A tejbe tesszük a porcukor felét, majd belemorzsoljuk az élesztőt és rátesszük a maradék porcukrot.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, a felolvasztott vajat, a vaníliát, a rumaromát (ez akár ki is hagyható) és a sót. Összedolgozzuk és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk.
Letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, akkor lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és szívecskéket szaggatunk belőle. Ezután letakarva további 15 percig pihentetjük.
Egy mélyebb serpenyőben annyi olajat hevítünk, hogy a fánkok ne érjenek majd a serpenyő aljára sütés közben.
A fánkok közepét benyomjuk egy fakanál végével vagy az ujjunkkal, majd kis adagokban, a lyukas oldalukkal lefelé sütni kezdjük. Ha megsültek, megfordítjuk és készre sütjük.
A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, majd ízlés szerint porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »