Így készül a tökéletes szalagos fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 ek porcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek pálinka
- csipet só
- 7,5 dkg olvasztott vaj
- 2,5-3 dl tej
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
1 dl tejet 1 tk cukorral meglangyosítunk, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.
Egy tálba tesszük a lisztet, belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a pálinkát, a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és elkezdjük összedolgozni a tésztát.
Közben annyi tejet adunk még hozzá, hogy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk.
A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd a tésztába beledolgozzuk. Ha szükséges, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá.
Konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kiborítjuk egy nyújtódeszkára, kb 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
A kiszagatott fánkokat letakarva még 20 percig pihentetjük.
Közben kb 1 liter olajat felforrósítunk. A fánkok közepét ujjunkkal benyomjuk, majd a lyukkal lefelé beletesszük az olajba és fedővel letakarjuk.
Mikor szép pirosak a fánkok, akkor megfordítjuk és már fedő nélkül sütjük pirosra a másik oldalukat.
Papírtörlőre szedjük, majd még melegen tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









