Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőben sült fánk recept

Sütőben sült fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 4 dl tej
    • 3 dkg puha vaj
    • 2 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 evőkanál cukor
    • csipet só
    • ízlés szerint porcukor

    Elkészítése:

    Morzsold az élesztőt a langyos, cukros tejbe és hagyd felfutni körülbelül tíz perc alatt. Akkor jó, ha jelentősen megnő a térfogata, a teteje pedig habos.

    Mérd egy tálba a lisztet, add hozzá az élesztőt, a vajat, a sót és a tojást, majd géppel vagy kézzel dagassz lágy tésztát.

    Ha egynemű, és nem ragad, formázz belőle cipót, takard le, tedd meleg helyre, majd körülbelül egy óra alatt keleszd meg.

    Ha a tészta a duplájára nő, rakd lisztezett felületre. Nyújtsd körülbelül 1 cm vastagra és pogácsaszaggatóval szúrd ki a fánkokat.

    Tedd a fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 2-3 cm távolságra.

    Told előmelegített sütőbe és 160 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd aranybarnára. Tíz perc elteltével fordítsd meg a fánkokat.

    Ha kész, szórd meg a tetejüket vaníliás porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá