Rum baba vagy savarin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
Szirup:
- 3 l víz
- 60 dkg cukor
- 2 üvegcse rumaroma
Töltés, díszítés:
- 1 l habtejszín
- gyümölcsök ízlés szerint
- olvasztott csoki vagy tortadara
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk kevés cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
A liszthez hozzáadjuk a sót, vaníliás cukrokat, tojásokat, az olajat, a felfuttatott élesztőt és jól összegyúrjuk a tésztát, majd hólyagosra dagasztjuk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, 1-1 kivajazott, lisztezett kosárka formába töltjük (ha nincs, akkor a muffin forma is jó lesz), úgy, hogy a forma 3/4-ig legyen a masszával és így kelesztjük még 15 percet.
180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Akár a fánkokat előző nap is elkészíthetjük.
A sziruphoz a vizet és a cukrot összeforraljuk, majd ízesítjük a rummal.
A kihűlt fánkokat alaposan belemártjuk a szirupba (úgy jó, ha alaposan megszívják magukat és kivételkor csöpög belőlük).
Amikor már nem csorog a szirup a fánkokból, akkor levágjuk a tetejüket és megtöltjük felvert tejszínnel, majd a kalapot visszatesszük és ízlés szerint díszítjük még tejszínnel, gyümölcsökkel és/vagy olvasztott csokival, tortadarával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »