Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombafánk recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg gomba
    • 5 dkg vaj
    • 3 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • őrölt bors

    A panírozáshoz:

    • liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa

    A sütéséhez:

    • olaj

    Elkészítés:
    Az apróra vágott gombát két deka vajban sóval, borssal addig pároljuk  amíg saját levét el nem főtte. A többi vajból, a lisztből meg a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve beletesszük a megpárolt gombát, és ha kihűlt, a tojássárgákat is. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a szokásos módon bepanírozva, bő, forró olajban hirtelen ropogós pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá