Gombafánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • őrölt bors

A panírozáshoz:

  • liszt
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéséhez:

  • olaj

Elkészítés:
Az apróra vágott gombát két deka vajban sóval, borssal addig pároljuk  amíg saját levét el nem főtte. A többi vajból, a lisztből meg a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve beletesszük a megpárolt gombát, és ha kihűlt, a tojássárgákat is. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a szokásos módon bepanírozva, bő, forró olajban hirtelen ropogós pirosra sütjük.