Fahéjas fánk recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 1,5 dl langyos tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek porcukor
- csipet só
- 0,5 tk őrölt fahéj
- 5 dkg puha vaj
- 20 g friss vagy 1 csomag szárított élesztő
Sütéshez:
- olaj
Forgatáshoz:
- 3 ek cukor
- 1 ek őrölt fahéj
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kk cukrot és az élesztőt belemorzsoljuk, majd felfuttatjuk.
Egy nagyobb edénybe mérjük a lisztet, sót, fahéjat, porcukrot, tojást, majd beletesszük az élesztős tejet is és összegyúrjuk a résztát, majd végül a puha vajat is beledagasztjuk.
A kész tésztát kissé meglisztezzük és letarva kelesztjük langyos helyen kb 1-1,5 órán át.
A megkelt tésztát kissé gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki kb 1-2 cm vastagra és szaggassuk ki egy nagy pohárral vagy fánkszaggatóval, majd a közepét egy kicsi pogácsa szaggatóval vagy feles pohárral.
A kiszaggatott fánkokat letakarva kelesszük kb 30 percig.
Az olajat felmelegítjük. Egyszerre maximum csak 3-4 fánkot süssünk csak! A fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük a zsiradékban, majd papírtörlőre szedjük.
Közben a cukrot a fahéjjal összekeverjük és a langyos fánkok mindkét oldalát megforgatjuk benne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »