Enyves ujjak recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Fánk:
- 1 csipet só
- 130 gramm sütőliszt
- 130 gramm sima liszt
- 2 ek olaj
- 3 dl víz
Csoki szószhoz:
- 1 csipet só
- 100 gr ét csoki
- kevés vaj
- 1/2 dl habtejszín
- 1 ek kristálycukor
- 1/2 dl barna sör (vagy whiskey vagy tej)
Elkészítése:
A fánk hozzávalóit összegyúrjuk, amíg enyhén ragacsos tésztát kapunk. Közben jó forróra felhevítjük az olajat. Fontos, hogy valóban forró legyen az olaj, mert így sülnek meg a fánkok tökéletesen.
A tésztából hüvelykujjnyi vastagságú hurkákat sodrunk, majd a forró olajban kisütjük őket. Miután kivettük az olajból, azonnal cukorba forgatjuk őket, amelybe reszelhetünk egy kevés narancshéjat is, hogy különlegesebb ízt kapjanak.
A csokiszószhoz minden hozzávalót egy lábasban összemelegítünk, majd tálaláskor a fánkokat ebbe mártogathatjuk.
Jó tanácsok:
- Olaj hőmérséklete: Ügyeljünk arra, hogy az olaj kellően forró legyen, különben a fánkok túl sok zsiradékot szívnak magukba.
- Narancshéj: A cukorba reszelt narancshéj különleges ízt ad a fánkoknak, érdemes kipróbálni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.