Enyves ujjak recept

Hozzávalók:
Fánk:
- 1 csipet só
- 130 gramm sütőliszt
- 130 gramm sima liszt
- 2 ek olaj
- 3 dl víz
Csoki szószhoz:
- 1 csipet só
- 100 gr ét csoki
- kevés vaj
- 1/2 dl habtejszín
- 1 ek kristálycukor
- 1/2 dl barna sör (vagy whiskey vagy tej)
Elkészítése:
A fánk hozzávalóit összegyúrjuk, amíg enyhén ragacsos tésztát kapunk. Közben jó forróra felhevítjük az olajat. Fontos, hogy valóban forró legyen az olaj, mert így sülnek meg a fánkok tökéletesen.
A tésztából hüvelykujjnyi vastagságú hurkákat sodrunk, majd a forró olajban kisütjük őket. Miután kivettük az olajból, azonnal cukorba forgatjuk őket, amelybe reszelhetünk egy kevés narancshéjat is, hogy különlegesebb ízt kapjanak.
A csokiszószhoz minden hozzávalót egy lábasban összemelegítünk, majd tálaláskor a fánkokat ebbe mártogathatjuk.
Jó tanácsok:
- Olaj hőmérséklete: Ügyeljünk arra, hogy az olaj kellően forró legyen, különben a fánkok túl sok zsiradékot szívnak magukba.
- Narancshéj: A cukorba reszelt narancshéj különleges ízt ad a fánkoknak, érdemes kipróbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »