Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Enyves ujjak recept

Enyves ujjak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Fánk:

    • 1 csipet só
    • 130 gramm sütőliszt
    • 130 gramm sima liszt
    • 2 ek olaj
    • 3 dl víz

    Csoki szószhoz:

    • 1 csipet só
    • 100 gr ét csoki
    • kevés vaj
    • 1/2 dl habtejszín
    • 1 ek kristálycukor
    • 1/2 dl barna sör (vagy whiskey vagy tej)

    Elkészítése:

    A fánk hozzávalóit összegyúrjuk, amíg enyhén ragacsos tésztát kapunk. Közben jó forróra felhevítjük az olajat. Fontos, hogy valóban forró legyen az olaj, mert így sülnek meg a fánkok tökéletesen.

    A tésztából hüvelykujjnyi vastagságú hurkákat sodrunk, majd a forró olajban kisütjük őket. Miután kivettük az olajból, azonnal cukorba forgatjuk őket, amelybe reszelhetünk egy kevés narancshéjat is, hogy különlegesebb ízt kapjanak.

    A csokiszószhoz minden hozzávalót egy lábasban összemelegítünk, majd tálaláskor a fánkokat ebbe mártogathatjuk.

    Jó tanácsok:

    1. Olaj hőmérséklete: Ügyeljünk arra, hogy az olaj kellően forró legyen, különben a fánkok túl sok zsiradékot szívnak magukba.
    2. Narancshéj: A cukorba reszelt narancshéj különleges ízt ad a fánkoknak, érdemes kipróbálni.
    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá