Enyves ujjak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Fánk:

  • 1 csipet só
  • 130 gramm sütőliszt
  • 130 gramm sima liszt
  • 2 ek olaj
  • 3 dl víz

Csoki szószhoz:

  • 1 csipet só
  • 100 gr ét csoki
  • kevés vaj
  • 1/2 dl habtejszín
  • 1 ek kristálycukor
  • 1/2 dl barna sör (vagy whiskey vagy tej)

Elkészítése:

A fánk hozzávalóit összegyúrjuk, amíg enyhén ragacsos tésztát kapunk. Közben jó forróra felhevítjük az olajat. Fontos, hogy valóban forró legyen az olaj, mert így sülnek meg a fánkok tökéletesen.

A tésztából hüvelykujjnyi vastagságú hurkákat sodrunk, majd a forró olajban kisütjük őket. Miután kivettük az olajból, azonnal cukorba forgatjuk őket, amelybe reszelhetünk egy kevés narancshéjat is, hogy különlegesebb ízt kapjanak.

A csokiszószhoz minden hozzávalót egy lábasban összemelegítünk, majd tálaláskor a fánkokat ebbe mártogathatjuk.

Jó tanácsok:

  1. Olaj hőmérséklete: Ügyeljünk arra, hogy az olaj kellően forró legyen, különben a fánkok túl sok zsiradékot szívnak magukba.
  2. Narancshéj: A cukorba reszelt narancshéj különleges ízt ad a fánkoknak, érdemes kipróbálni.