Egyszer kelt fánk recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 8 dl tej
- fél dl rum
- só
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 6 dkg élesztő
Elkészítése:
Az élesztőt 2 dl tejben kevés cukorral felfuttatom. A lisztbe mélyedést készítek, ide kerül bele a felfutott élesztő és a vaj kivételével a többi hozzávaló.
A tésztát jól kidolgozom és ekkor hozzáadom az olvasztott vajat és még ezzel is tovább kidolgozom. Lisztezett gyúródeszkára kiöntöm és vékonyra ujjnyi vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
Letakarom konyharuhával és fél órát kelesztem. Az olajat felhevítem , az ujjammal a fánk közepét benyomom és a lyukkal lefelé az olajba teszem. Fedővel lefedem, amikor már szép piros átfordítom, ekkor már nem teszem rá a fedőt.
Papíron leitatom az olajat róla és sárgabaracklekvárt teszek a közepébe, majd porcukrozom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.