Csöröge fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál rum
- a sütéshez olaj
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk. A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót.
Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, 2 evőkanál tejfölt és a rumot. Alaposan összedolgozzuk, letakarjuk és egy fél órára hidegre tesszük.
A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, majd derelyevágóval 8-10 cm oldalú négyzeteket vágunk belőle.
Nagy lábosban forró olajban mindkét oldalát világosra sütjük.
Tálra tesszük és melegen porcukorral vagy vaníliás cukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »