Churros recept

Hozzávalók 18-20 darabhoz:
- 125 g finomliszt
- 240 ml víz
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Forgatáshoz:
- 50 g cukor
- 1 teáskanál fahéj
Csokiszószhoz:
- 100 g étcsoki
- 120 ml habtejszín
Elkészítése:
A vizet az olajjal és a sóval felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, majd a tojást is beledolgozzuk. A masszát csillagcsöves habzsákba tesszük.
Egy nagyobb edényben olajat forrósítunk, kb 180 fokra, majd a forró olajba nagyjából egyforma hosszúságú rudakat nyomunk a tésztából és aranybarnára sütjük kb 4-5 perc alatt.
A cukrot elkeverjük a fahéjjal, majd a kisütött fánkokat megforgatjuk az ízesített cukorban.
A szószhoz a csokit felaprítjuk, majd a felforrósított tejszínbe keverjük és addig kevergetjük, amíg a massza sima nem lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »