Churros recept

Hozzávalók 18-20 darabhoz:
- 125 g finomliszt
- 240 ml víz
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Forgatáshoz:
- 50 g cukor
- 1 teáskanál fahéj
Csokiszószhoz:
- 100 g étcsoki
- 120 ml habtejszín
Elkészítése:
A vizet az olajjal és a sóval felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, majd a tojást is beledolgozzuk. A masszát csillagcsöves habzsákba tesszük.
Egy nagyobb edényben olajat forrósítunk, kb 180 fokra, majd a forró olajba nagyjából egyforma hosszúságú rudakat nyomunk a tésztából és aranybarnára sütjük kb 4-5 perc alatt.
A cukrot elkeverjük a fahéjjal, majd a kisütött fánkokat megforgatjuk az ízesített cukorban.
A szószhoz a csokit felaprítjuk, majd a felforrósított tejszínbe keverjük és addig kevergetjük, amíg a massza sima nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »