Churros recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 18-20 darabhoz:
- 125 g finomliszt
- 240 ml víz
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Forgatáshoz:
- 50 g cukor
- 1 teáskanál fahéj
Csokiszószhoz:
- 100 g étcsoki
- 120 ml habtejszín
Elkészítése:
A vizet az olajjal és a sóval felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, majd a tojást is beledolgozzuk. A masszát csillagcsöves habzsákba tesszük.
Egy nagyobb edényben olajat forrósítunk, kb 180 fokra, majd a forró olajba nagyjából egyforma hosszúságú rudakat nyomunk a tésztából és aranybarnára sütjük kb 4-5 perc alatt.
A cukrot elkeverjük a fahéjjal, majd a kisütött fánkokat megforgatjuk az ízesített cukorban.
A szószhoz a csokit felaprítjuk, majd a felforrósított tejszínbe keverjük és addig kevergetjük, amíg a massza sima nem lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.