Bomboloni (olasz fánk) recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 55 dkg finomliszt
- 8 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg puha vaj
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 g vaníliás cukor
Krém:
- 5 dl tej
- 40 g vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 dl tejszínhab
Forgatáshoz:
- kristálycukor
- kevés fahéj
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
Tészta:
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és összeállítjuk a tésztát, majd addig gyúrjuk, amíg rugalmas, sima felületű nem lesz.
Letakarjuk és 1-1,5 órán át kelesztjük.
Töltelék:
Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A pugingport és a cukrot csomómentesre elkeverjük a tejben, majd sűrűre felfőzzük. Felületét folpackkal telakarjuk és kihűtjük teljesen.
A tejszínt felverjük habbá. A pudingot átkeverjük robotgéppel, majd egyneműsítjük a tejszínnel. Töltés előtt habzsákba szedjük (ha van, akkor tegyünk a végére fánktöltő hegyet, ha nincs, akkor csak vágjunk rá egy kicsi lyukat).
Sütés:
A megkelt tésztát egy nyújtólapra borítjuk és kb 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk és félretesszük kelni. Takarjuk le! Ha nem szeretnénk vacakolni a leeső részekkel, akkor osszuk a megkelt tésztát 13 egyenlő részre, gömbölyítsük a tésztákat egyenként, az aljukat zárjuk le és ugyanúgy tegyük félre kelni. Takarjuk le. Kelesszük kb 45-60 percig.
Közben egy magasabb falú edényben kezdjünk bőséges olajat melegíteni. Közepes lángon süssük a fánok azon oldalát pirosra, amik nem voltak az asztalon, majd a másik felüket is süssük szép pirosra.
Egy szűrőkanállal szedjük ki papírtörlőre, majd még langyosan forgassuk meg fahéjas cukorban minden oldalát.
Töltés:
Kés vagy fakanál nyelének segítségével helyet készítünk a tölteléknek és a habzsákból megtöltjük a fánkokat a vaníliás krémmel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »