Bomboloni (olasz fánk) recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 55 dkg finomliszt
- 8 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg puha vaj
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 g vaníliás cukor
Krém:
- 5 dl tej
- 40 g vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 dl tejszínhab
Forgatáshoz:
- kristálycukor
- kevés fahéj
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
Tészta:
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és összeállítjuk a tésztát, majd addig gyúrjuk, amíg rugalmas, sima felületű nem lesz.
Letakarjuk és 1-1,5 órán át kelesztjük.
Töltelék:
Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A pugingport és a cukrot csomómentesre elkeverjük a tejben, majd sűrűre felfőzzük. Felületét folpackkal telakarjuk és kihűtjük teljesen.
A tejszínt felverjük habbá. A pudingot átkeverjük robotgéppel, majd egyneműsítjük a tejszínnel. Töltés előtt habzsákba szedjük (ha van, akkor tegyünk a végére fánktöltő hegyet, ha nincs, akkor csak vágjunk rá egy kicsi lyukat).
Sütés:
A megkelt tésztát egy nyújtólapra borítjuk és kb 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk és félretesszük kelni. Takarjuk le! Ha nem szeretnénk vacakolni a leeső részekkel, akkor osszuk a megkelt tésztát 13 egyenlő részre, gömbölyítsük a tésztákat egyenként, az aljukat zárjuk le és ugyanúgy tegyük félre kelni. Takarjuk le. Kelesszük kb 45-60 percig.
Közben egy magasabb falú edényben kezdjünk bőséges olajat melegíteni. Közepes lángon süssük a fánok azon oldalát pirosra, amik nem voltak az asztalon, majd a másik felüket is süssük szép pirosra.
Egy szűrőkanállal szedjük ki papírtörlőre, majd még langyosan forgassuk meg fahéjas cukorban minden oldalát.
Töltés:
Kés vagy fakanál nyelének segítségével helyet készítünk a tölteléknek és a habzsákból megtöltjük a fánkokat a vaníliás krémmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »