Bodzafánk recept

Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 marék bodzavirág
- késhegynyi sütőpor
- ízlés szerint só
Forgatáshoz:
- ízlés szerint porcukor
- ízlés szerint vaníliás cukor
- ízlés szerint fahéj
Elkészítése:
A bodzavirágokat megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk, majd a virágokat a szárról leszedjük.
A tojást a vaníliával és a sóval keverjük ki, majd adjuk hozzá a tejet, a liszttel elkevert sütőport több részletben, valamint a szénsavas ásványvizet. Végül a bodzavirágot óvatosan keverjük bele. Egy sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk. Amennyiben folyós, vagy sűrű kellőképpen liszttel vagy ásványvízzel korrigáljuk.
A masszát evőkanál segítségével bő, forró olajba szaggatjuk és szép pirosra sütjük. Melegen még vaníliás-fahéjas porcukorba hempergetjük és tálaljuk.
Frissen fogyasztjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »