Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodzafánk recept

Bodzafánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg finomliszt
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tej
    • 1 dl szénsavas ásványvíz
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 marék bodzavirág
    • késhegynyi sütőpor
    • ízlés szerint só

    Forgatáshoz:

    • ízlés szerint porcukor
    • ízlés szerint vaníliás cukor
    • ízlés szerint fahéj

    Elkészítése:

    A bodzavirágokat megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk, majd a virágokat a szárról leszedjük.

    A tojást a vaníliával és a sóval keverjük ki, majd adjuk hozzá a tejet, a liszttel elkevert sütőport több részletben, valamint a szénsavas ásványvizet. Végül a bodzavirágot óvatosan keverjük bele. Egy sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk. Amennyiben folyós, vagy sűrű kellőképpen liszttel vagy ásványvízzel korrigáljuk.

    A masszát evőkanál segítségével bő, forró olajba szaggatjuk és szép pirosra sütjük. Melegen még vaníliás-fahéjas porcukorba hempergetjük és tálaljuk.

    Frissen fogyasztjuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá