Bodzafánk recept

Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 marék bodzavirág
- késhegynyi sütőpor
- ízlés szerint só
Forgatáshoz:
- ízlés szerint porcukor
- ízlés szerint vaníliás cukor
- ízlés szerint fahéj
Elkészítése:
A bodzavirágokat megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk, majd a virágokat a szárról leszedjük.
A tojást a vaníliával és a sóval keverjük ki, majd adjuk hozzá a tejet, a liszttel elkevert sütőport több részletben, valamint a szénsavas ásványvizet. Végül a bodzavirágot óvatosan keverjük bele. Egy sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk. Amennyiben folyós, vagy sűrű kellőképpen liszttel vagy ásványvízzel korrigáljuk.
A masszát evőkanál segítségével bő, forró olajba szaggatjuk és szép pirosra sütjük. Melegen még vaníliás-fahéjas porcukorba hempergetjük és tálaljuk.
Frissen fogyasztjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »