Bodzafánk recept

Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 marék bodzavirág
- késhegynyi sütőpor
- ízlés szerint só
Forgatáshoz:
- ízlés szerint porcukor
- ízlés szerint vaníliás cukor
- ízlés szerint fahéj
Elkészítése:
A bodzavirágokat megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk, majd a virágokat a szárról leszedjük.
A tojást a vaníliával és a sóval keverjük ki, majd adjuk hozzá a tejet, a liszttel elkevert sütőport több részletben, valamint a szénsavas ásványvizet. Végül a bodzavirágot óvatosan keverjük bele. Egy sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk. Amennyiben folyós, vagy sűrű kellőképpen liszttel vagy ásványvízzel korrigáljuk.
A masszát evőkanál segítségével bő, forró olajba szaggatjuk és szép pirosra sütjük. Melegen még vaníliás-fahéjas porcukorba hempergetjük és tálaljuk.
Frissen fogyasztjuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »