Bodzafánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bodzafánk

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 2 egész tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 marék bodzavirág
  • késhegynyi sütőpor
  • ízlés szerint só

Forgatáshoz:

  • ízlés szerint porcukor
  • ízlés szerint vaníliás cukor
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítése:

A bodzavirágokat megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk, majd a virágokat a szárról leszedjük.

A tojást a vaníliával és a sóval keverjük ki, majd adjuk hozzá a tejet, a liszttel elkevert sütőport több részletben, valamint a szénsavas ásványvizet. Végül a bodzavirágot óvatosan keverjük bele. Egy sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk. Amennyiben folyós, vagy sűrű kellőképpen liszttel vagy ásványvízzel korrigáljuk.

A masszát evőkanál segítségével bő, forró olajba szaggatjuk és szép pirosra sütjük. Melegen még vaníliás-fahéjas porcukorba hempergetjük és tálaljuk.

Frissen fogyasztjuk!