Fahéjas szilvalekváros csigatorta recept

Hozzávalók egy 22 vagy 24 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 40 g friss élesztő
- 1 kk só
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg lágy vaj
- kb 2-2,5 dl langyos tej
Töltelék:
- 15 dkg porcukor
- 3 ek őrölt fahéj
- 10 dkg olasztott vaj
- kb 4-5 ek szilvalekvár
Elkészítése:
A tésztához kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojásokat, a tejet és elkezdjük összegyúrni, ezután beledagasztjuk a vajat is.
A tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a vajat, a porcukrot és a fahéjat összekeverjük, egy kb 22-24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és megszórjuk liszttel.
A megkelt tésztát kétfelé osztjuk és kb 25*40 cm-es nagyságúra kinyújtjuk, elkenjük rajta a fahéjas krém felét és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. A rúdból ujjnyni vastag szeleteket vágunk és elhelyezzük a formában. Tenyerünkkel kissé ellapítjuk úgy, hogy kitöltese a formát és megkenjük lekvárral. A tészta másik felével is így járunk el.
A csigákat elhelyezzük a lekvár tetején (itt már nem kell ellapítani) és letakarva 30 percig kelesztjük, majd 180 °C-ra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »