Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas szilvalekváros csigatorta recept

Fahéjas szilvalekváros csigatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22 vagy 24 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 40 g friss élesztő
    • 1 kk só
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg lágy vaj
    • kb 2-2,5 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 15 dkg porcukor
    • 3 ek őrölt fahéj
    • 10 dkg olasztott vaj
    • kb 4-5 ek szilvalekvár

    Elkészítése:

    A tésztához kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojásokat, a tejet és elkezdjük összegyúrni, ezután beledagasztjuk a vajat is.

    A tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

    A töltelékhez a vajat, a porcukrot és a fahéjat összekeverjük, egy kb 22-24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és megszórjuk liszttel.

    A megkelt tésztát kétfelé osztjuk és kb 25*40 cm-es nagyságúra kinyújtjuk, elkenjük rajta a fahéjas krém felét és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. A rúdból ujjnyni vastag szeleteket vágunk és elhelyezzük a formában. Tenyerünkkel kissé ellapítjuk úgy, hogy kitöltese a formát és megkenjük lekvárral. A tészta másik felével is így járunk el.

    A csigákat elhelyezzük a lekvár tetején (itt már nem kell ellapítani) és letakarva 30 percig kelesztjük, majd 180 °C-ra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá