Fahéjas házi kürtőskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1,5 dl tej
- csipet só
- 5 dkg margarin
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 1 marék cukor
A kenéshez:
- 2 evőkanál olaj
A forgatáshoz:
- 6 evőkanál barnacukor
A kisült kürtös kalács forgatásához:
- 8 evőkanál kristálycukor
- 2 teáskanál fahéj
Elkészítése:
A tészta feltekeréséhez szükségünk lesz 6 db 0,33 l-es sörös dobozra, amit szorosan alufóliával bevonunk.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd beleütjük a tojásokat, apránként adagoljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót. Elkezdjük össze állítani a tésztát. Ha összeállt a tészta, akkor apránként beledolgozzuk a langyos margarint is. Addig dagasztjuk, amíg elválik a tészta oldalától és kezünktől.
A tészta tetejét meglisztezzük, letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tészta kiborítjuk a gyúródeszkára, 1 cm vastagra kinyújtjuk. Minél hosszabb, annál jobb, majd 1,5-2 cm csíkokra felvágjuk. Az előkészített formákat megkenjük olajjal és feltekerjük a tészta csíkokat a dobozra úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Nyújtódeszkán lazán átgörgetjük, hogy a tészta teljesen befedje a dobozt. A kész kürtöskalácsokat megkenjük kevés olajjal és beleforgatjuk a barna cukorba.
A sütőt 190-200 c előmelegítjük. A kalácsokat 12-14 perc alatt megsütjük. Még melegen beleforgatjuk fahéja cukorba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »