Fahéjas házi kürtőskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1,5 dl tej
- csipet só
- 5 dkg margarin
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 1 marék cukor
A kenéshez:
- 2 evőkanál olaj
A forgatáshoz:
- 6 evőkanál barnacukor
A kisült kürtös kalács forgatásához:
- 8 evőkanál kristálycukor
- 2 teáskanál fahéj
Elkészítése:
A tészta feltekeréséhez szükségünk lesz 6 db 0,33 l-es sörös dobozra, amit szorosan alufóliával bevonunk.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd beleütjük a tojásokat, apránként adagoljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót. Elkezdjük össze állítani a tésztát. Ha összeállt a tészta, akkor apránként beledolgozzuk a langyos margarint is. Addig dagasztjuk, amíg elválik a tészta oldalától és kezünktől.
A tészta tetejét meglisztezzük, letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tészta kiborítjuk a gyúródeszkára, 1 cm vastagra kinyújtjuk. Minél hosszabb, annál jobb, majd 1,5-2 cm csíkokra felvágjuk. Az előkészített formákat megkenjük olajjal és feltekerjük a tészta csíkokat a dobozra úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Nyújtódeszkán lazán átgörgetjük, hogy a tészta teljesen befedje a dobozt. A kész kürtöskalácsokat megkenjük kevés olajjal és beleforgatjuk a barna cukorba.
A sütőt 190-200 c előmelegítjük. A kalácsokat 12-14 perc alatt megsütjük. Még melegen beleforgatjuk fahéja cukorba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »