Erzsi hájas sütije recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Annyi sós, langyos vizet teszünk hozzá, amíg egy lágy nyújtható tésztát nem kapunk.
A hájat a hártyáitól megtisztítjuk, és ecettel kézzel kidolgozzuk.
A tésztát kinyújtjuk olyan nagyra amennyire csak tudjuk. A kinyújtott tésztára kézzel rácsipkedjük a hájat. Meghajtjuk a hájasos tésztát, mindkét irányban harmadára. 1 órát pihentetjük és háromszor ismételjük meg ezt a műveletet.
Következik az utolsó nyújtás, amikor már töltjük a süteményünket dióval, lekvárral. Kinyújtjuk kb 7-8 mm vastagra a szép, hólyagos tésztánkat, feldaraboljuk négyzet alakúra. Megtöltjük a közepét és ráhajtjuk a másik felét.
Megkenjük a felvert tojással, de csak a tetejét, ahol elvágtuk, ott nem kenjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és az előmelegített sütőben 175 fokon kb 30 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Ebből az adagból kb 70 db süti lett.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »