Erzsi hájas sütije recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Annyi sós, langyos vizet teszünk hozzá, amíg egy lágy nyújtható tésztát nem kapunk.
A hájat a hártyáitól megtisztítjuk, és ecettel kézzel kidolgozzuk.
A tésztát kinyújtjuk olyan nagyra amennyire csak tudjuk. A kinyújtott tésztára kézzel rácsipkedjük a hájat. Meghajtjuk a hájasos tésztát, mindkét irányban harmadára. 1 órát pihentetjük és háromszor ismételjük meg ezt a műveletet.
Következik az utolsó nyújtás, amikor már töltjük a süteményünket dióval, lekvárral. Kinyújtjuk kb 7-8 mm vastagra a szép, hólyagos tésztánkat, feldaraboljuk négyzet alakúra. Megtöltjük a közepét és ráhajtjuk a másik felét.
Megkenjük a felvert tojással, de csak a tetejét, ahol elvágtuk, ott nem kenjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és az előmelegített sütőben 175 fokon kb 30 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Ebből az adagból kb 70 db süti lett.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










