Erzsi hájas sütije recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Annyi sós, langyos vizet teszünk hozzá, amíg egy lágy nyújtható tésztát nem kapunk.
A hájat a hártyáitól megtisztítjuk, és ecettel kézzel kidolgozzuk.
A tésztát kinyújtjuk olyan nagyra amennyire csak tudjuk. A kinyújtott tésztára kézzel rácsipkedjük a hájat. Meghajtjuk a hájasos tésztát, mindkét irányban harmadára. 1 órát pihentetjük és háromszor ismételjük meg ezt a műveletet.
Következik az utolsó nyújtás, amikor már töltjük a süteményünket dióval, lekvárral. Kinyújtjuk kb 7-8 mm vastagra a szép, hólyagos tésztánkat, feldaraboljuk négyzet alakúra. Megtöltjük a közepét és ráhajtjuk a másik felét.
Megkenjük a felvert tojással, de csak a tetejét, ahol elvágtuk, ott nem kenjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és az előmelegített sütőben 175 fokon kb 30 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Ebből az adagból kb 70 db süti lett.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »