Epres madártej recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,25 l tej
- 1 vaníliarúd
- 30 dkg eper
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg cukor
- 10 dkg méz
- 2 dkg liszt
Elkészítése:
A vaníliarudat félbevágjuk, majd a tejjel felforraljuk. 20 percre félretesszük, hogy a tej átvegye az aromát.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk. Robotgéppel pürésítjük és összekeverjük a tej egyharmadával.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét félkeményre verjük, belekeverjük a cukrot és kemény, fényes habbá verjük.
A vaniliás tejet felforraljuk. Ha már forr lejjebb vesszük a lángot. A cukros tojáshabból evőkanálnyi galuskákat szaggatunk a tejbe, amiknek mind két oldalát 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.
Az epres turmixot a vaniliás tejhez öntjük. A tojássárgákat, mézet és a lisztet egy kevés epres-vaníliàs tejjel összekeverjük, majd az egészehez hozzáadjuk és alacsony lángon, állandóan kevergetve besűrítjük.
Egy tálba átöntjük, rátesszük a galuskákat, majd ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »