Hozzávalók:
Elkészítése:
A vaníliarudat félbevágjuk, majd a tejjel felforraljuk. 20 percre félretesszük, hogy a tej átvegye az aromát.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk. Robotgéppel pürésítjük és összekeverjük a tej egyharmadával.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét félkeményre verjük, belekeverjük a cukrot és kemény, fényes habbá verjük.
A vaniliás tejet felforraljuk. Ha már forr lejjebb vesszük a lángot. A cukros tojáshabból evőkanálnyi galuskákat szaggatunk a tejbe, amiknek mind két oldalát 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.
Az epres turmixot a vaniliás tejhez öntjük. A tojássárgákat, mézet és a lisztet egy kevés epres-vaníliàs tejjel összekeverjük, majd az egészehez hozzáadjuk és alacsony lángon, állandóan kevergetve besűrítjük.
Egy tálba átöntjük, rátesszük a galuskákat, majd ha kihűlt, hűtőbe tesszük.