Epres madártej

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,25 l tej
  • 1 vaníliarúd
  • 30 dkg eper
  • 4 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg méz
  • 2 dkg liszt

Elkészítése:

A vaníliarudat félbevágjuk, majd a tejjel felforraljuk. 20 percre félretesszük, hogy a tej átvegye az aromát.

Az epret megmossuk, kicsumázzuk. Robotgéppel pürésítjük és összekeverjük a tej egyharmadával.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét félkeményre verjük, belekeverjük a cukrot és kemény, fényes habbá verjük.

A vaniliás tejet felforraljuk. Ha már forr lejjebb vesszük a lángot. A cukros tojáshabból evőkanálnyi galuskákat szaggatunk a tejbe, amiknek mind két oldalát 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.

Az epres turmixot a vaniliás tejhez öntjük. A tojássárgákat, mézet és a lisztet egy kevés epres-vaníliàs tejjel összekeverjük, majd az egészehez hozzáadjuk és alacsony lángon, állandóan kevergetve besűrítjük.

Egy tálba átöntjük, rátesszük a galuskákat, majd ha kihűlt, hűtőbe tesszük.