Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eclair fánk házi főzött krémmel recept

Eclair fánk házi főzött krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 1,5 dl víz
    • 1,5 dl étolaj
    • csipet só
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg liszt
    • 4 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krémhez:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dl tej
    • 100 g finomliszt
    • 150 g cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)

    Továbbá:

    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tűzhelyet bekapcsoljuk 220 fokra.

    A vizet, az étolajat, a sót, a vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre, és addig keverjük, míg elválik a tészta az edény falától.

    Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos keverőgéppel a tojásokat.
    Addig keverjük, míg jó fényes lesz a tészta.

    Ezután habzsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsire csík alakban visszük fel a tésztát. A fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel.

    Betesszük a sütőbe. Fél óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk. A hőfokot 205 fokra visszavesszük és készre sütjük.

    A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, így hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni.

    Ha kihált, a tetejüket levágjuk. Nekem szép üreges lett, nem volt szükség hártya eltávolítására.

    Krém készítés:

    Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.

    A lisztet kevés tejjel és a tojássárgájával simára keverjük.

    A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, és a kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk. Sűrűre felfőzzük. Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot.

    A tejszínt keményre felverjük.

    Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rátesszük a tejszínt, végül a fánk kalapját.

    Porcukorral enyhén meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá