Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ecetes kiflik recept

Ecetes kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 25 dkg puha vaj + egy evőkanál lágy vaj
    • 1 evőkanál ecet (nálam 15 %-os)
    • 6 evőkanál hideg víz
    • csipet só
    • töltéshez ízlés szerint lekvár
    • forgatáshoz vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    A vízbe belekeverjük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát gyúrunk.

    Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az evőkanálnyi puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Minimum egy-két órára a hűtőbe tesszük (nálam volt 3-4 is). Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés.

    A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.

    A lehűlt, pihentetett tésztát 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokra, majd háromszögekre vágjuk. Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük, tepsire tesszük. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.

    Az ecet ízét nem lehet érezni. Javítja a tészta rugalmasságát, nyújthatóságát. Nem kell a tésztába plusz cukor, elég ami a beforgatáshoz szükséges.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá