Ecetes kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg puha vaj + egy evőkanál lágy vaj
  • 1 evőkanál ecet (nálam 15 %-os)
  • 6 evőkanál hideg víz
  • csipet só
  • töltéshez ízlés szerint lekvár
  • forgatáshoz vaníliás porcukor

Elkészítése:

A vízbe belekeverjük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát gyúrunk.

Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az evőkanálnyi puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Minimum egy-két órára a hűtőbe tesszük (nálam volt 3-4 is). Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés.

A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A lehűlt, pihentetett tésztát 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokra, majd háromszögekre vágjuk. Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük, tepsire tesszük. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.

Az ecet ízét nem lehet érezni. Javítja a tészta rugalmasságát, nyújthatóságát. Nem kell a tésztába plusz cukor, elég ami a beforgatáshoz szükséges.