Duplán mogyorós,omlós kifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 55 dkg finomliszt
- 42 dkg margarin
- 14 dkg porcukor
- 10 dkg darált mogyoró
- 2 evőkanál rum
- 2 cs vaníliás cukor
A beforgatáshoz:
- 5 dkg cukrozott, aprított mogyoró
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A hintéshez:
- 3 ek vaníliás porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kis rudakat sodrunk belőle és kiflikké formáljuk.
Enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük és cukrozott mogyoróval megszórjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük és előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Tipp:
Természetesen mákkal, dióval, kókusszal is működik, ki mit szeret.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.