Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Donut (amerikai fánk) recept

Donut (amerikai fánk)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 cs szárított
    • 1 nagy csipet só
    • 5 dkg cukor
    • 4,5 dkg vaj
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 40 ml rum
    • kb 2 dl tej

    Sütéshez:

    • bő étolaj

    Tetejére:

    • olvasztott csoki és különböző szóró és díszítő cukrok
    • vagy cukormáz

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tészta összes hozzávalóját egy edénybe mérjük és összeállítjuk a tésztát, majd kb 10 percig dagasztjuk. Nem szükséges az élesztőt felfuttatni, valamint arra figyeljünk még, hogy a só közvetlenül az élesztővel ne érintkezzen.

    Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.

    Formázás, sütés:

    A megkelt tésztát lisztezett felületen kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és egy nagyobb formával kiszaggatjuk, majd a fánkok közepét egy kisebb formával kiszúrjuk. A maradék tésztát pár perc pihentetés után formázzuk.

    Letakarva langyos helyen kb 30 percig kelesztjük.

    A kelesztés után felmelegített, közepes hőmérsékletű olajban kisütjük először az egyik oldalát kb 3-4 perc alatt, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

    Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük a fánkokról a felesleges olajat.

    Díszítés:

    A kisült és kihűlt fánkokat belemártjuk a felolvasztott csokiba vagy cukormázba és díszítjük különböző cukrokkal, durvára tört oreoval vagy csorgatunk rá csokit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá