Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós ricottagombóc szőlős bormártásban recept

Diós ricottagombóc szőlős bormártásban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombóc:

    • 50 dkg ricotta
    • 15 dkg kukoricadara
    • 5 dl víz
    • fél kk só
    • 1 bögre zsemlemorzsa
    • 10 dkg őrölt dió

    Mártás:

    • 2 dl édes vagy félédes fehérbor
    • 3 ek cukor
    • 1 ek vaníliás pudingpor
    • 1 dl tejszín
    • szőlőszemek

    Elkészítése:

    A kukoricadarát szórjuk a forrásban levő sós vízbe és addig kavargassuk, amíg jó kemény és nehezen keverhető nem lesz. Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a ricottát.

    Pirítsuk meg a zsemlemorzsát és keverjük össze a dióval.

    A ricottás masszából formáljunk gombócokat és hempergessük meg a diós morzsás keverékben.

    A mártáshoz a bort forraljuk fel a cukorral, a pudingport keverjük simára a tejszínnel és öntsük a borhoz, majd habverővel keverjük simára.

    A szőlőszemeket magozzuk ki, szórjuk a mártásba és forraljuk össze.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá