Diós ricottagombóc szőlős bormártásban recept

Hozzávalók:
Gombóc:
- 50 dkg ricotta
- 15 dkg kukoricadara
- 5 dl víz
- fél kk só
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 10 dkg őrölt dió
Mártás:
- 2 dl édes vagy félédes fehérbor
- 3 ek cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1 dl tejszín
- szőlőszemek
Elkészítése:
A kukoricadarát szórjuk a forrásban levő sós vízbe és addig kavargassuk, amíg jó kemény és nehezen keverhető nem lesz. Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a ricottát.
Pirítsuk meg a zsemlemorzsát és keverjük össze a dióval.
A ricottás masszából formáljunk gombócokat és hempergessük meg a diós morzsás keverékben.
A mártáshoz a bort forraljuk fel a cukorral, a pudingport keverjük simára a tejszínnel és öntsük a borhoz, majd habverővel keverjük simára.
A szőlőszemeket magozzuk ki, szórjuk a mártásba és forraljuk össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »