Diós ricottagombóc szőlős bormártásban recept

Hozzávalók:
Gombóc:
- 50 dkg ricotta
- 15 dkg kukoricadara
- 5 dl víz
- fél kk só
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 10 dkg őrölt dió
Mártás:
- 2 dl édes vagy félédes fehérbor
- 3 ek cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1 dl tejszín
- szőlőszemek
Elkészítése:
A kukoricadarát szórjuk a forrásban levő sós vízbe és addig kavargassuk, amíg jó kemény és nehezen keverhető nem lesz. Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a ricottát.
Pirítsuk meg a zsemlemorzsát és keverjük össze a dióval.
A ricottás masszából formáljunk gombócokat és hempergessük meg a diós morzsás keverékben.
A mártáshoz a bort forraljuk fel a cukorral, a pudingport keverjük simára a tejszínnel és öntsük a borhoz, majd habverővel keverjük simára.
A szőlőszemeket magozzuk ki, szórjuk a mártásba és forraljuk össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »