Diós ricottagombóc szőlős bormártásban recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Gombóc:
- 50 dkg ricotta
- 15 dkg kukoricadara
- 5 dl víz
- fél kk só
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 10 dkg őrölt dió
Mártás:
- 2 dl édes vagy félédes fehérbor
- 3 ek cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1 dl tejszín
- szőlőszemek
Elkészítése:
A kukoricadarát szórjuk a forrásban levő sós vízbe és addig kavargassuk, amíg jó kemény és nehezen keverhető nem lesz. Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a ricottát.
Pirítsuk meg a zsemlemorzsát és keverjük össze a dióval.
A ricottás masszából formáljunk gombócokat és hempergessük meg a diós morzsás keverékben.
A mártáshoz a bort forraljuk fel a cukorral, a pudingport keverjük simára a tejszínnel és öntsük a borhoz, majd habverővel keverjük simára.
A szőlőszemeket magozzuk ki, szórjuk a mártásba és forraljuk össze.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.