Diós ricottagombóc szőlős bormártásban recept

Hozzávalók:
Gombóc:
- 50 dkg ricotta
- 15 dkg kukoricadara
- 5 dl víz
- fél kk só
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 10 dkg őrölt dió
Mártás:
- 2 dl édes vagy félédes fehérbor
- 3 ek cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1 dl tejszín
- szőlőszemek
Elkészítése:
A kukoricadarát szórjuk a forrásban levő sós vízbe és addig kavargassuk, amíg jó kemény és nehezen keverhető nem lesz. Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a ricottát.
Pirítsuk meg a zsemlemorzsát és keverjük össze a dióval.
A ricottás masszából formáljunk gombócokat és hempergessük meg a diós morzsás keverékben.
A mártáshoz a bort forraljuk fel a cukorral, a pudingport keverjük simára a tejszínnel és öntsük a borhoz, majd habverővel keverjük simára.
A szőlőszemeket magozzuk ki, szórjuk a mártásba és forraljuk össze.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »