Diós ricottagombóc szőlős bormártásban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Gombóc:

  • 50 dkg ricotta
  • 15 dkg kukoricadara
  • 5 dl víz
  • fél kk só
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 10 dkg őrölt dió

Mártás:

  • 2 dl édes vagy félédes fehérbor
  • 3 ek cukor
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 1 dl tejszín
  • szőlőszemek

Elkészítése:

A kukoricadarát szórjuk a forrásban levő sós vízbe és addig kavargassuk, amíg jó kemény és nehezen keverhető nem lesz. Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a ricottát.

Pirítsuk meg a zsemlemorzsát és keverjük össze a dióval.

A ricottás masszából formáljunk gombócokat és hempergessük meg a diós morzsás keverékben.

A mártáshoz a bort forraljuk fel a cukorral, a pudingport keverjük simára a tejszínnel és öntsük a borhoz, majd habverővel keverjük simára.

A szőlőszemeket magozzuk ki, szórjuk a mártásba és forraljuk össze.